El dijous 8 de novembre del 2012 ens llevàvem amb una mala notícia: l'Ajuntament tancava, amb caràcter immediat, l'edifici de l'escola situat a la plaça de Cuba. S'hi havia detectat aluminosi i els Serveis Tècnics així ho recomanaven.


En un obrir i tancar d'ulls ens havíem quedat sense escola. L'edifici, certament vell i segurament poc adequat, però que oferia aquella calidesa que només les parets i els racons amb història poden oferir, ja no tornaria mai més a acollir generacions de nens i nenes que iniciaven el seu camí per la vida.


La solució d'urgència va ser traslladar-nos a tots a l'edifici de l'escola pública de Torre Llauder. Per sort hi cabíem, apretadets però hi cabíem. En un cap de setmana intens, molt intens, es va fer el trasllat i l'adequació de les aules i els espais comuns. El dilluns següent les classes van començar, amb certa normalitat, a la nova ubicació. L'important trasbals familiar i d'organització que va suposar només el saben les persones que ho van patir.


Després d'una primera assemblea multitudinària convocada per l'Ajuntament, des de la comunitat educativa es van organitzar diversos grups de treball per poder avançar cap a la construcció del nou edifici: emplaçament, disseny, finançament... i alhora ens vam proposar de seguir mobilitzats per solucionar els problemes que representava el canvi d'ubicació, i per pressionar, a tots nivells, l'administració, tant la municipal com la del país.


Diverses han estat les mobilitzacions que s'han fet davant l'Ajuntament. Moltes les trobades amb polítics de tots els grups i colors, i un munt de reunions tant amb els responsables dels Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat, com amb l'alcalde de la Ciutat i el regidor d'Educació i també amb els tècnics del Servei d'obres del propi Ajuntament.


Per la jornada de portes obertes del curs 2013-2014 (febrer 2013) ja vam poder disposar d'un primer projecte, en el qual s'hi reflectia una possible solució per ubicar l'escola a la nau de Can Fàbregas del paper, situada entre els carrers Lepanto i Churruca.
D'ençà d'aquest moment, els fets s'han succeït amb força rapidesa. Amb l'esforç i el treball conjunt de la comunitat educativa i de l'Ajuntament s'ha aconseguit que la Generalitat prioritzi la construcció del nou emplaçament. El compromís ara, ja es ferm: TINDREM UN NOU EDIFICI.


Les obres d'enderroc de tot el sector estan a punt d'acabar, i paral•lelament s'està treballant en el projecte constructiu/executiu per tenir-lo enllestit abans de l'estiu, amb el propòsit de licitar i començar les obres abans d'acabar l'any o a principis de l'any vinent.


Per fi Mataró tornarà a tenir oferta PÚBLICA d'ensenyament al centre de la Ciutat. La nova escola ANGELETA FERRER serà una realitat.

 

Podeu seguir les últimes informacions sobre l'escola nova AQUÍ !!

 

nova1

 

nova2

 

nova3